Cenové podmínky   Technické podmínky   Terminologie     Klasifikace     Kontakty

TP 800-721 Zdravotně technické instalace budov

02 – Vnitřní vodovod

Přípravné práce

Osazení „normalizovaného uložení“

Přivaření na ocelové konstrukce staveb. Zazdění, zabetonování nebo zalitím. Nastřelení včetně dodání hřebíků a nábojek. Dodání a osazení materiálu upevňovacích bodů (špalíky, hmoždinky, svary apod.).

Dokončovací práce

Zazdění nebo zabetonování prostupů průřez do 0,0225 m2 ve zdech a stropech pohledové plochy bez opravy omítek. Dodávka polotovarů technologické pomocí stavební výroby.

Montáž potrubí

Montáž potrubí z trub litinových přírubových, litinových hrdlových, ocelových trubek pozinkovaných, ocelových trubek závitových asfaltových, ocelových trubek závitových asfaltových a jutových, trubek měděných a trubek z plastických hmot a případné provedení izolace pásy plstěnými s nátěrem asfaltem, nebo izolace pomocí návleků. Obsahem standardu je i odebrání, příprava a očištění materiálu, rozmístění trasy a úchytných bodů pro potrubí, zhotovení potřebného množství řezů a spojů na potrubí, vyrovnání ve směru spádu, upevnění pomocí třmenů a objímek.

Montáž vodovodního příslušenství

Montáž armatur přírubových, kde v cenách armatur je započteno i navaření protipřírub a montáž přírubových spojů armatur. Montáž armatur závitových kde v cenách armatur je započteno i vyřezání závitů na potrubí a sešroubování včetně utěsnění. Montáž ostatního příslušenství především armatur požárních.

Zkoušky těsnosti

Provedení dílčích tlakových zkoušek vodovodního potrubí, které bude v dalším pracovním postupu zakryto nebo se stane nepřístupným a účast pracovníka dodavatele ZTI při úředních tlakových zkouškách.

Měřiče kondenzátu a vodoměry

Měřiči kondenzátu a vodoměry se rozumí dodávka a montáž vodoměrů bubnových, šroubových a vodoměrů s elektronickým měřičem. Obsahem standardu je i výběr ,vybalení a kontrola měřiče, rozměření bodů pro uchycení osazení , odstranění ochranných zátek. Popis standardu musí vymezit typ vodoměru, teplotu a jmenovitý tlak měřené vody.

Izolace těles a potrubí

Izolace těles a potrubí je ochrana těchto konstrukcí provedená pásy, rohožemi nebo vláknitými deskami bez nebo s povrchovou úpravou. Obsahem standardu je naměření a řezání izolačního materiálu, upevnění na potrubí a nebo vkládání do konstrukcí z distančních kruhů nebo lišt nebo připevnění na asfaltový tměl za tepla nebo za studena a dále provedení snímatelné nebo nesnímatelné izolace pomocí izolační výplně do pletiva s ochrannou konstrukcí a hliníkovou fólií a následně provedení povrchové úpravy asfaltovými fóliemi nebo pásy nebo omítkami a nebo obalení fólií, pletivem, tkanivem nebo provedení nátěru, oplechování včetně dilatací, provedení výztužných konstrukcí a detailů.

Proplach a desinfekce vodovodního potrubí

Proplach a desinfekce předcházejí převzetí vodovodního řadu uživatelem. Obsahem standardu je příprava potrubí, nářadí a pomůcek, zajištění bezpečnosti, napojení přívodu na potrubí, montáž výtokové koncovky, napuštění potrubí včetně desinfekce, kontrola čistoty odtoku, uzavření přítoku, vypuštění potrubí, demontáž pročišťovacího zařízení a úklid.

Potrubí

Potrubím se rozumí montáž potrubí z ocelových trubek černých spojovaných na závit, z trubek černých závitových svařovaných, z trubek asfaltových a jutovaných, závitových, z ocelových trubek přesných jakost 11353.0, z trubek černých hladkých svařovaných, přípojky k plynoměrům, přípojky propan – butanových instalací, přípojky ke strojům a zařízením. Obsahem standardu je i odebrání, příprava a očištění materiálu, rozměření trasy a úchytných bodů pro potrubí, zhotovení potřebného množství řezů a spojů. vyrovnání ve směru a spádu, upevnění pomocí třmenů a objímek. Popis standardu musí vymezit druh a DN (popř. ?) potrubí.

© RTS, a. s. | Lazaretní | 615 00